13 постоянни комисии /ПК/ бяха сформирани на  днешното заседание на  Общинския съвет на Добрич. Съгласно новия правилник за дейността на местния парламент всеки съветник ще работи в най-малко 2 и най-много 3 комисии. Представители на ГЕРБ оглавиха 6 от постоянните комисии, Реформаторски блок има 3 председателски места, БСП, НФСБ и Атака по едно.

ПК „Регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти " на този етап остана без ръководство. Номинирани за председател бяха  Надежда Петкова от ГЕРБ и Михаел Игнатов от РБ, но след двукратното гласуване никой от  двамата не успя да спечели подкрепата на повече от половината общински съветници. Решено беше председателят и зам.-председателят на тази комисия да бъдат избрани на следващата сесия.

3 други постоянни комисии останаха без заместник-председатели, заради липсата на предложения за позициите или заради самоотвод на номинираните. Ръководствата на трите комисии също ще бъдат попълнени на следващото заседание. Съветниците решиха 11 от комисиите да бъдат 7-членни. По 9 члена ще имат само комисиите „Спорт и младежки дейности” и "Предотвратяване и установяване конфликт на интереси”.

В ПК „Законност, обществен ред и контрол” влизат  Зорница Михайлова, Ангел Табаков и Даниела Димитрова от ГЕРБ, Михаел Игнатов от Реформаторски блок, Невена Николова от НФСБ, Мая Димитрова от БСП и Милко Пенчев от АВБ. За председател на комисията беше избрана Зорница Михайлова, за зам.-председател Милко Пенчев.



В ПК „Устройство на територията, жилищна политика и строителство” ще работят  Зорница Михайлова, Надежда Петкова и Стефан Милев от ГЕРБ, Йордан Манов от РБ, Десислава Димитрова от Атака, арх. Емилия Добрева от БСП и арх. Нежля Амди –Ганева от ДПС, която беше избрана за зам.-председател на комисията. Председател е арх. Емилия Добрева.

В ПК ”Промишлено-стопанска дейност, земеделие и трудова заетост” влизат Иван Иванов, Младен Мартинов и Светлозар Стоянов от ГЕРБ, Йордан Манов от РБ, Светлин Колев от БСП, Гюрсел Кърнак от ДПС и Иван Тонев от АБВ. Председател е Иван Иванов, зам.-председател Йордан Манов.

ПК „Здравеопазване, социални дейности и демографска политика” ще бъде ръководена от д-р Явор Милушев от РБ, зам.-председател е д-р Дженко Русев. В състава на комисията влизат д-р Бисерка Пачолова, Петя Обретенова, д-р Дженко Русев, Кина Драгнева от ГЕРБ, д-р Явор Милушев от РБ, Ивелин Пейчев от НФСБ, Иван Пеев от ВМРО.

В ПК „Наука и образование” влизат Камелия Койчева и Кина Драгнева от ГЕРБ, Антония Кирова и Веселин Димитров от РБ, Десислава Димитрова от Атака, Боян Саркизов от БСП и Йордан Йорданов от ВМРО. Председател е Камелия Койчева, зам.-председател Антония Кирова.

ПК” Търговия, услуги и туризъм” се състои от 7 общински съветници. Това са Ангел Табаков, Младен Матеев и Младен Мартинов от ГЕРБ, Нивелин Радичков от РБ, Даниел Петков и Галин Иванов от БСП, Иван Пеев от ВМРО. Председател е Нивелин Радичков, зам.-председател не беше избран.

В ПК ”Култура, вероизповедания и етнически въпроси” ще работят Даниела Димитрова, Бисерка Пачолова и Камелия Койчева от ГЕРБ, Веселин Димитров от РБ, Боян Саркизов от БСП, Гюрсел Кърнак от ДПС и Иван Пеев от ВМРО. За председател беше избрана Даниела Димитрова, заместник е Гюрсел Кърнак.

В състава на ПК "Транспорт, инфраструктура и екология” влизат Ангел Табаков, Младен Матеев и Стефан Милев от ГЕРБ, Явор Милушев от РБ, Иван Тонев от АБВ, Атанас Атанасов от Атака, Светлин Колев от БСП. Председател е Ангел Табаков, заместник  Стефан Милев.

В ПК”Бюджет, финанси и данъчна политика” влизат Божанка Вуцова, Иван Иванов и Иван Колев от ГЕРБ, Герман Германов от РБ, Галин Иванов от БСП и Атанас Атанасов от Атака, който беше избран за председател на комисията. Зам.-председател е Галин Иванов.

ПК „Управление  и разпореждане с общинска собственост, приватизация, следприватизационен и следконцесионен  контрол” се сътои от съветниците:Иван Колев, Иван Иванов и Зорница Михайлова от ГЕРБ, Герман Германов  и Георги Друмев от РБ, Емилия Добрева от БСП, Атанас Атанасов от Атака. Председател е Герман германов, зам.-председател не беше избран.

В ПК”Спорт и младежки дейности” влизат Невена Николова –НФСБ, Георги Друмев –РБ, Младен Матеев и Светлозар Стоянов от ГЕРБ, Десислава Димитрова от Атака, Милко Пенчев –АБВ, Мая Димитрова и Даниел Петков от БСП и Йордан Йорданов от ВМРО. Председател е Младен Матеев, зам.-председател Георги Друмев.

В ПК „Регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти" е 9-членна . В нея ще работят Надежда Петкова, Божанка Вуцова, Светлозар Стоянов и Петя Обретенова от ГЕРБ, Даниел Петков от БСП, Нивелин Радичков и Михаел Игнатов от РБ, арх. Нежля Амди-Ганева от ДПС, Милко Пенчев от АБВ. Председател и зам.-председател не бяха избрани.

ПК "Предотвратяване и установяване конфликт на интереси” по закон трябва да бъде  9-членна. В нея влизат Антония Кирова – РБ, Даниела Димитрова, Стефан Милев, Петя Обретенова и Дженко Русев от ГЕРБ, Нежля Амди-Ганева от ДПС, Ивелин Пейчев от НФСБ, Иван Тонев - АБВ, Мая Димитрова –БСП. За председател беше избран Ивелин Пейчев, зам.- председател не беше избран.