Успешна нова учебна година, честито ново начало! Това си пожелаха ученици, учители и родители на първия учебен ден в Средно училище „Св.Св. Кирил и Методий" (както вече се нарича Хуманитарна гимназия) в Добрич. Пет класа първокласници прекрачиха училищния праг през венец с формата на шестица, поведени от своите учителки.

Трима от тях споделиха в песен какво е да растеш и да се разделяш със своите кукли и играчки, за да четеш и пишеш.

Майка на двама първолаци пожела на децата да гребат с пълни шепи от новия свят на знанието, в който влизат днес и да вярват на своите учители. Родителите тя посъветва да подкрепят децата си и да са обединени в желанието да ги направят достойни хора. „Учители, бъдете благословени, поклон!", завърши тя.

Гост на церемонията бе областният управител Детелина Николова, която пожела високи цели и реализирани мечти. „Помнете, че светът на познанието дава сили и много възможности. Нека бъде успешна новата учебна година!", каза тя. Зам.-кметът на Добрич Елка Димова връчи на директора на училището Тодор Георгиев цветя и поздравителен адрес от кмета с поклон и уважение към делото на педагозите.



Звънна първият звънец, директорът поля вода пред новите класове. След като бе даден път на първокласниците, бе обърнато специално внимание и на новите пети и осми класове. Те също прекрачиха прага през венеца от цветя.

На добър час!