Храм "Света Троица" набира желаещи за сформиране на детски хор. Идеята е на клиросната певица Мариана Колева, която е музикален педагог. Хорът ще репетира и ще участва в службите, но така също децата ще научават повече за музиката и за религията, каза в ефира на Дарик отец Емануил - председател на храма. Ако се наберат желаещи и хорът започне активно да се събира, дейността му ще прерасне в неделно училище, в което могат да бъдат осигурени от църквата преподаватели - доброволци по различни предмети и чужди езици, посочи той.

В храм "Света Троица" след всяка неделна служба се правят срещи и разговори с миряни в трапезарията, каза отец Емануил. Има шестима мъже, подстригани за иподякони, които редовно помагат в работата в църквата, както и жени, които се грижат за почистване и поддръжка.

Покривът на храма има нужда от ремонт, съобщи още отец Емануил. Щетите не са сериозни, но може би ще са нужни около 40-50 000 лева. На покрива е направено обследване от специалист от общината, който ще изготви точна количествено-стойностна сметка. За ремонта ще се кандидатства по програма "Красива България".

Всички дейности, наследени от отец Стоян, продължават - стопанствата, градините и пчелинът се поддържат. Временно е замразено строителството на приюта в кв."Рилци", но ще бъде продължено. Там ще бъдат настанявани бездомни и нуждаещи се семейства, които ще се грижат за стопанството, намиращо се в близост.