Членове на ВМРО и граждани от региона направиха опит да блокират участък от пътя към Петрич и ГКПП-Кулата, в знак на протест срещу назначаването на благоевградския областен управител Муса Палев.

Активисти на партията, водени от зам.-председателя Ангел Джамбазки, излязоха на магистралата в района на Сандански, но не попречиха на движението. На разклона за село Ново Делчево ги очакваха полицейски служители, начело с директора на благоевградската полиция комисар Георги Костов.

Към шествието на червено-черните се присъединиха хора от Сандански, водени от председателя на Общинския съвет Атанас Стоянов. От Благоевград се включиха лидерът на МД "Вардар" Станимир Радулов, активно протестиращите Димитър Лалев и Христина Ядкова.

"Не пожелахме да излизаме на магистралата, за да не стане нещастен инцидент, тъй като движението бе много натоварено. Нямаше смисъл да влизаме в конфликт с полицията", заяви за Дарик Станимир Радулов.



"Целта ни е да покажем на министър-председателя Орешарски, че Палев според нас е крайно неподходящ и нежелан в област Благоевград. Символични блокади на пътни артерии ще има и в дните, когато ще се чества 110-годишнината от Илинденското въстание. Това е най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя и сега точно в този район да назначават областен управител от ДПС, е просто страшна наглост", казаха от организацията.

Петицията, инициирана от ВМРО преди седмици, в която се настоява за отзоваване на кадъра на ДПС, продължава пред сградата на Областната управа в Благоевград. Към този момент над 6 500 души от региона са поставили подписите си.