Украинските въоръжени сили са свалили 28 от 29 дрона, пуснати тази нощ от Русия срещу седем украински области, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на ВВС на Украйна.

При атаки с дронове в Харков са били повредени четири частни жилища, 25 камиона и автобуса и са били ранени петима души, става ясно от публикации в комуникационното приложение "Телеграм" на областния управителя на Харковска област Олег Синегубов и на украинското вътрешно министерство.

Ракетна атака тази сутрин бе насочена срещу транспортната инфраструктура в града и при нея бяха ранени още двама души, каза още Синегубов.
Два дрона, свалени в Днепропетровска област, са повредили стопански постройки, но областният управител каза, че няма пострадали хора.


Според украинските въоръжени сили три дрона тип "Шахед" са били свалени над Херсонска област и още 14 са били свалени над Одеска област.

Останалите дронове са били насочени срещу Николаевска, Черкаска и Кировоградска област.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди информацията за щетите чрез независими източници.

Тази пролет Русия засили атаките си с дронове и с ракети в цяла Украйна и нанесе значителни щети на енергийната ѝ инфраструктура.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Арангелов/БТА