Нова Каледония беше подложена вчера на безпрецедентно мощна кибератака, която впоследствие бе "спряна", съобщи местното правителство на френската отвъдморска територия, цитирано от Франс прес. Атаката беше извършена малко след като съобщение на президента Еманюел Макрон, че ще пристигне на архипелага, уточни то.

"През изминалата нощ претърпяхме безпрецедентна кибератака в Нова Каледония, като доставчик на интернет услуги беше подложен на външна атака, целяща претоварване и задръстване на мрежата. Милиони имейли бяха изпратени едновременно на един адрес, за да се наводни и блокира мрежата", обясни на пресконференция представител на местното управление. Той каза, че властите са успели да спрат атаката преди да бъдат нанесени значителни щети.

Френският президент отпътува снощи за Нова Каледония, където планира да установи "мисия" с все още неясна форма, но чиято цел ще е да успокои обстановката на архипелага, обхванат от началото на миналата седмица от бунтове, при които загинаха шестима души.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня


 
Десислава Иванова/БТА