Скептицизмът на германците към политиката на канцлерката Ангела Меркел на отворени обятия за бежанците се засилва, предаде Франс прес. Близо половината население твърди, че се страхува от мигрантите след насилието в новогодишната нощ в Кьолн, показва проучване на общественото мнение.

Стотици нападения над жени в новогодишната нощ в Кьолн

Петдесет и един на сто от германците не вярват в мантрата на канцлерката "Ще се справим" с приемането на търсещите убежище, показва проучването "Дойчланд тренд" на обществената телевизия А Ер Де. Това означава повишение с три пункта за три месеца - през октомври само 48 на сто споделяха това мнение.

Четиридесет и осем на сто от анкетираните заявяват също, че се страхуват от бежанците. Петдесет на сто казват, че не изпитват никакви опасения.

Недоволен кмет изпрати автобус с бежанци при Ангела Меркел

Германия беше скандализирана от поредица нападения срещу жени, извършени в новогодишната нощ и приписвани главно на мигранти от Северна Африка, отбелязва агенцията.



Проучването на телевизия А Ер Де е проведено по телефона в периода 12-13 януари. В него са участвали до 1000 пълнолетни граждани.

Източник: БТА