Джейсън Деруло е обвинен в сексуален тормоз от певеца, който има договор с неговата звукозаписна компания. Емаза Гибсън съди звездата, твърдейки, че той е прекратил работните им отношения, след като тя обърнала гръб на сексуалните му щения.

Певицата твърди, че е била „травматизирана“ от преживяното, а Деруло отрича твърденията, определяйки ги като "напълно неверни и нараняващи".
 

25-годишната Гибсън вече е подала жалба във Върховния съд на Лос Анджелис за сексуален тормоз, нарушаване на договор и сплашване и насилие, наред с други оплаквания. В съдебните документи се посочва, че Джейсън Деруло й е предложил договор с неговия лейбъл Future History през август 2021 г. и те са започнали да работят заедно три месеца по-късно. Тя обаче твърди, че певецът многократно я е притискал да общува с него и че е имало „изрично търсене на секс в замяна на успех“.

Веднъж той поискал от нея да участва в сексуален ритуал, наречен "козя кожа и рибени люспи", който включва жертване на коза и приемане на кокаин. Емаза Гибсън твърди още, че тогава е била принудена да изпие „неуместно големи количества алкохол“.


В изявление, публикувано в неговия акаунт в Instagram, Деруло казва: „Аз съм против всички форми на тормоз и оставам ангажиран да подкрепям хората, които преследват мечтите си“.

 

„Стремя се да живея живота си по положително въздействащ начин, така че съм дълбоко обиден от тези клеветнически твърдения“, добавя американският певец.