Нюйоркската седмица на модата често е оприличавана на карнавал. Дизайнерът Томи Хилфигър се бе постарал представянето на проектираните от него облекла действително да напомня карнавал, съобщи Асошиейтед прес.

Показани бяха колекцията му за тази есен и "Томи х Джиджи" - колекцията, проектирана от него в сътрудничество със супермодела Джиджи Хадид. Освен модели, които представяха облеклата, имаше и татуировчици, готови да направят татуировки. Желаещите можеха да ползват услугите на педикюристки и маникюристки. Имаше също електронни игри. На присъстващите на дефилето бяха поднесени сандвичи с омари и други вкусотии.
Сред зрителите бе Тейлър Суифт, която бе дошла да аплодира отдавнашната си приятелка Хадид. Суифт не само го стори, но и пя, докато моделите дефилираха. Сред присъстващите бе и Крис Дженър.
В интервю преди дефилето Хилфигър увери, че то ще е по-различно. "Това ще е шоу, което нарушава всички канони в модната индустрия - каза той. - Всичко ще е подчинено на виждането "купи сега, за да го носиш сега"."

21-годишната Хадид, която откри и закри шоуто, сподели, че се надява да продължи да работи като дизайнер. "Това ми допада - отбеляза тя. - Не бих могла да намеря по-подходяща платформа за дебютните си изяви като дизайнер от онази, която ми осигурява Хилфигър."

Източник: БТА