Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че засега знае за двама свои депутати, чиито имена отказа да назове, че са поканени чрез телефонен разговор от Искра Фидосова с обещанията за „власт, пари и постове, защото ГЕРБ само това може да предложи". Той уточни, че не знае да има обаждания от БСП и ДПС към депутати от „Атака", както по-рано съобщи Бойко Борисов.

Сидеров не се отказва от желанието си да управлява държавата и заяви, че ако стане премиер с мандата на Атака, не само ще стартира строителството на АЕЦ Белене, но и вече знае откъде да намери финансирането.

На въпрос какви отстъпки е склонен да направи, за да подкрепи „Атака" програмно правителство, Сидеров заяви, че отстъпки с националните интереси не могат да бъдат направени от неговата партия. Той обаче подчерта, че никой още не е заявил какво ще направи и допълни, че той може да одобрява или не само конкретни действия.

Лидерът на Атака е категоричен, че първите две партии, спечелили най-много гласове, трябва да кажат как ще повишат доходите на българите. „Това не го искам аз, това го иска българският народ и ако щете, европейското ни членство, защото е позорно и унизително българинът да е 10 пъти по-ниско заплатен от своя колега в европейска държава", коментира той.



Сидеров изрази съгласието си първото заседание на 42-рото Народно събрание да бъде на 21 май, тъй като от партията смятат, че трябва да се работи бързо и да се приемат решения.