Веселин Марешки настоява за референдум по пет въпроса
86555

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Веселин Марешки настоява за референдум по пет въпроса

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Веселин Марешки настоява за референдум по пет въпроса
  • Веселин Марешки настоява за референдум по пет въпроса
  • Веселин Марешки настоява за референдум по пет въпроса

Бизнесменът Веселин Марешки ще отвори в скоро време няколко бензиностанции в столицата. Той обаче отказа да каже на този етап къде точно ще бъдат тъй като в момента текат административните процедури.

Марешки вече откри няколко бензиностанции в страната, които поддържат много ниски цени на горивата.

Днес бизнесменът внесе в парламента и подписка с искане за свикване на референдум. Под искането са се подписали 510 000-520 000 души.

Марешки ще се кандидатира за президент

Веселин Марешки обясни, че в него са заложени пет въпроса, които засягат депутатския имунитет, субсидията за политически партии и коалиции, намаляване наполовина броят на депутатите, регулацията на пазара на гориво, както и възможността едно лице да има повече от четири аптеки на негово име.



"За мен основния въпрос е този, който влияе най-много на хората и на начина на живот в страната - въпросът за горивата", уточни бизнесменът.

Марешки призна, че се цели в президентските избори. "Абсолютно сериозно гледам, защото не виждам други сериозни кандидати. Самият факт, че в момента всички се крият. А те се крият, защото с появата на моята кандидатура няма как  да назначат служебно президент, т.е. партиите ще трябва да намерят сериозни кандидати. Няма да могат с кукли на конци партийна и задкулисна подкрепа да си осигурят победата", обясни той.

След като откри бензиностанции в няколко града в страната, предстои това да се случи и в столицата. Марешки обаче отказа да каже къде точно в София ще открие бензиностанции, тъй като още се уточнявали подробностите.

"Ще има и в София, имаме терен, проектираме в момента, но е въпрос на строителство. Ще се стремим преди изборите да има няколко, но е въпрос и на бюрокрация, не зависи само от нас", посочи бизнесменът.