Представители на превозвачи търсят съдействие от властите заради бавна работа на румънската гранична полиция на ГКПП Видин.

Ситуацията на граничния пункт превозвачите описват като тежка и поради тази причина още днес е свикана спешна среща в Министерство на вътрешните работи.

Срещата ще се води от заместник-министър Стоян Темелакиев. На нея ще присъстват представители на Гранична полиция, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Консула на Република Румъния в България Флориан-Даниел Мазилу, Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи, Димитър Димитров от Камарата на превозвачите и други представители на транспортния бранш. 

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите с Румъния и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. 


По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“ и „Оряхово“. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13 до 31 май ще се извърши авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Трафикът е  интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ за товарни автомобили по границата с Турция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Йоана Димитрова/БТА, БГНЕС