Парламентът отложи обсъждането на ветото на президента върху Закона за МВР.

Янаки Стоилов от „Коалиция за България” предложи новото обсъждане на Закона за МВР, приет на 28 май 2014 г. и върнат с Указ 142 от 9 юни 2014 г. на президента, да не бъде разглеждано на днешното заседание. Предложението беше прието със 108 гласа, против гласуваха 23 депутати, а други 25 се въздържаха.

От „Атака” се възпротивиха на предложението за отлагане. Николай Александров посочи, че за тях отлагането е неприемливо. Не знам за какво сте се разбрали, но като ви гледам действително го обръщате на пазар, това е Народно събрание, каза Александров.

„Решихте да разгледате тази точка по-късно минути, след като Бойко Борисов каза в кулоарите, че ще има реваншизъм, страх ви е от реваншизма на ГЕРБ ли”, попита той залата. По думите му това е добър закон за полицаите. Ролята на правителството е да намери средства, за да го подплати, допълни той.

Колегата му Димитър Димов посочи, че законът трябва да бъде гласуван в интерес на българските полицаи. Нека всички те видят кой се грижи за тях и за техните права като такива, добави политикът. Този закон е дългоочакван от всички служители на МВР, за да се повиши тяхното заплащане, което в момента е унизително, отбеляза Димов.