Кризата в България кара бизнесът да се развива. Това коментира в интервю за Дарик собственикът на фабриките за майонеза „Краси" и за минерална вода „Хисар" Димитър Консулов. Въпреки нея обаче, той не е съкратил нито един работник в двете си фабрики.
От днес на пазара са продуктите на новия му бизнес проект - производство на кренвирши и малотрайни колбаси „Краси". За сега в 6 магазина в София и един в Пловдив. Те се произвеждат по рецепта на Български държавен стандарт (БДС) от 70-те-80-те години. В тях се влага само прясно месо, а не замразено.
Димитър Консулов призна, че в България все по-трудно се намират животновъди, които да отглеждат животни, а работниците в месокомбинатите вече са позабравили как се правят колбаси от незамразено месо.
Тази година майонеза „Краси" празнува 15-я си рожден ден.
/Повече за бизнеса и пазара в условията на криза чуйте от интервюто с Димитър Консулов от прикачения звуков файл/