Възстановиха местна организация на ВМРО
Възстановиха местна организация на ВМРО / ВМРО - Враца

Своя местна организация възстанови ВМРО. Събранието се проведе във Видин по инициатива на предишни членове на патриотичната организация и нови привърженици. Гости на събитието бяха народният представител Красимир Богданов, организаторът на ВМРО за Северозападна България Марин Цветков и д-р Тихомир Тодоров - член на Врачанския областен комитет на войводите.

В началото клубът за исторически възстановки „Бдинци" представи традиционното облекло и въоръжение на чета на Вътрешната македоно-одринска революционна организация от края на XIX век.

Ретроспекция на славния път през годините и съвременната политическа дейност на ВМРО направи Красимир Богданов. Д-р Емил Лилов прочете историческа справка за приносът на личности от Видинския край към освободителните борби на българите след Берлинския конгрес и във войните за национално обединение.

След като събранието взе реш

Възстановиха местна организация на ВМРО
netinfo

ение за възстановяване на организацията, новоприетите членове положиха клетва под знамето на ВМРО и пред Библията, револвера, кръста и камата. Те обещаха да се борят за добруването на българите от Мизия, Тракия и Македония, и да защитават българщината навсякъде, където тя е в опасност.

Единодушно беше избрано новото тричленно ръководство: председател - бившият военен и командир на патриотичен клуб „Бдинци" Димчо Георгиев, зам.-председател - д-р Емил Лилов и секретар - Ангелина Петрова. На първото редовно заседание на местната структура, ръководството ще представи амбициозна програма за организационното развитие, политическата и културната дейност на ВМРО в гр. Видин, както и за разрастването на организацията в още няколко от общините в областта.