Шефът на туризма в ООН: Рекламирайте България с виното, траките и Спартак
Шефът на туризма в ООН: Рекламирайте България с виното, траките и Спартак / БГНЕС
Шефът на туризма в ООН: Рекламирайте България с виното, траките и Спартак
91418
Шефът на туризма в ООН: Рекламирайте България с виното, траките и Спартак
  • Шефът на туризма в ООН: Рекламирайте България с виното, траките и Спартак

Да рекламираме България с истории за виното, траките и Спартак, посъветва генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай. Шефът на световния туризъм обясни, че е важно как рекламираме това, което имаме. Той изтъкна, че можем да привлечем вниманието на света чрез историите за музиканти, писатели и бойци. Според Рифай историята и богът на виното също могат да бъдат добра реклама за България.

Силната връзка на българите с траките е златна възможност за успешна реклама на България, смята още генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай.

„Не е важно какво имате, а какво правите с това, което имате. Всяка страна в света може да говори за реки, планини, езера и морета, славно минало, но това, което има значение, е как представяте тези истории на света и как ги продавате като туристически пакет. Що се отнася до траките, имате фантастична възможност. Всички в света знаят за гърците, римляните и египтяните, маите и инките, но много малко знаят за вашето местно население, така че възможността да представите на света нови и нечувани до сега истории е огромна. Представете си каква политическа стойност ще има това да установите силна връзка между траките и съвременните българи, това, което имате е златна възможност, защото никой друг не може да има претенции към това културно наследство, а историите са забележителни", каза Рифай.

Той посъветва да акцентираме върху историята си:

„Аз съм от поколение, което знае и е чувало много истории за Спартак, аз не знаех, че той е българин. Така че трябва да го заявите на висок глас „Спартак е българин", това е едно от най-важните революционни движения в историята, трябва да подчертавате стойността на вашата история, за да привлечете вниманието на света и можете чрез историите за музиканти, писатели, бойци. Самата история на виното може да е атркация, вие имате бог на виното, колко цивилизации могат да кажат това", допълни той.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай е в България за Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, който ще се проведе в следващите няколко дни в София.