Над 200 се събраха за CodeWeek Враца
Над 200 се събраха за CodeWeek Враца / netinfo

През уикенда, за трета поредна година, във Враца се проведе CodeWeek Враца - най-голямото ИТ събитие в Северозападна България. На откриването приветствие към участниците отправи кметът на Община Враца Калин Каменов. Дейвид Раденков, който е завършил Математическата гимназия във Враца и в момента е ръководител на екип в Нетинфо разказа с какво точно се замиава той и какво представлява работата в ИТ сферата.

Идеята на обучението е да даде възможност на успели професионалисти в различни области да споделят своят опит с хора от различни възрасти. Имаше над 200 участника на възраст от 10 до 60 години, 24 лектора и много ентусиазъм в ППМГ “Акад. Иван Ценов” и НУ “Софроний Врачански”. Участниците бяха разделени в 13 различни модула, групирани по 10 - 15 човека. Те се запознаха отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата, получиха вдъхновение, насоки и почерпиха от опита на лекторите.

В края всички участници се събраха отново заедно, за да видят какво са сътворили колегите им в другите стаи. Бяха представени проекти от всеки един от 13-те модула.

Участниците получиха различни награди осигурени от спонсорите. Победителите в хакатона пък получиха парична награда от 200 лв.

Организатор на събитието отново бе сдружението "Враца софтуер общество".