Предлагат на Варна участие в мащабен проект на MTV
Предлагат на Варна участие в мащабен проект на MTV / снимка: mtv.co.uk

Варна да стане домакин на мащабно музикално събитие, което ще се излъчва по MTV. Форматът може да се проведе през лятото на 2017 г., като точната дата и мястото ще се договорят допълнително. Това става ясно от декларация за намерение, която е постъпила за разглеждане в Общината. С писмото се отправя молба и за финансова подкрепа на проекта, озаглавен MTV Crashes Varna.

Проектът има за цел популяризиране на Варна пред международна телевизионна аудитория. Сред конкретните цели са разрастване на международния туризъм тук, показване на Варна в най-добрия й възможен облик и вдъхновяване и мотивиране на младите хора в града и страната, отбелязва Робърт Куирк, изпълнителен директор на „Екшън медия". Компанията е част от европейския екип на MTV events и отправя предложението за съвместна работа с варненската община.

MTV Crashes Varna ще стане водеща новина в България, изтъкват инициаторите за провеждане на събитието. Според тях Варна е най-красивият и атрактивен град по българското Черноморие. А поканата към града да домакинства на MTV Crashes е в синхрон с инициативата Европейска младежка столица.

Цялата инвестиция в MTV Crashes Varna е 1 000 000 евро. Единственият финансов ангажимент на Община Варна за реализирането на проекта ще е 5 % депозит. Останалата част от необходимия бюджет ще бъде осигурена от други източници и партньори.

MTV ще подготви подробен международен медиен план за Варна, който ще включва европейско телевизионно състезание. Град Варна ще бъде популяризиран по музикалния канал пред глобална аудитория в продължения на 12-месечен период.

MTV Crashes е едно от най-големите събития на музикалната телевизия, случващо се на живо и след това излъчващо се в целия свят. Чрез своята мрежа MTV достига до 500 милиона души в 160 страни по света. Събитията, организирани от телевизията, са едни от най-престижните и бляскави музикални прояви с участието на световноизвестни артисти и с най-голямо медийно отразяване в Европа и света.

Всички събития на MTV Crashes са дали отлични международни резултати за партньорите ни в градове като Корк, Плимут и Манчестър(Великобритания), Милао, Малта и др., изтъкват още от „Екшън медия".

Продуцентската компания „Олд Скул" пък предлага да заснеме телевизионен сериал, рекламиращ община Варна и нейната култура. В изпратеното писмо за немерения обаче няма посочена сума и други подробности за проекта.

Шеф на „Олд Скул" е Нико Тупарев. Компанията стои зад българското издание на „Биг брадър" и сериало като „Отплата", „Сутрешен блок", „Хванати в изневяра", „Женени с деца в България", телевизионните игри „Сделка или не" и „Обичам България", както и шоу програмаъа „Денсинг старс".

Двете предложения ще бъдат разгледани на съвместно заседание на общинските комисии „Финанси и бюджет" и „Култура и духовно развитие", насрочено за четвъртък в 10,00 часа.