Пътник опита да плати глоба в столичен автобус с торба жълти стотинки
Пътник опита да плати глоба в столичен автобус с торба жълти стотинки / БГНЕС, архив

Нередовен пътник в градския транспорт на столицата опита да плати глобата си с жълти стотинки. Мъжът заснел случилото се в четвъртък в автобус 280 и пусна клип в мрежата.

На кадрите се вижда как две контрольорки идват да го проверят. Човекът признава, че няма билет и изважда от раницата си тобичка с монети. По думите му парите в нея са достатъчни за санкцията от 40 лева, а може и да превишават размера й.

Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай

Двете жени се опитват да го накарат да слезе на първата възможна спирка, за да преброят парите. Той отказва и настоява, че това трябва да се направи в автобуса. Аргументът му е, че е платил глобата си.

Гратисчия замери контрольор с баничка в трамвая

Следват разяснения от страна на служителките на Центъра за градска мобилност, включително такива, че обявените глоби са в лева, а не в стотинки. Жените дори заплашват, че ще повикат полиция.

Ватман извади пистолет, за да сплаши агресивни пътници

След нови пререкания в крайна сметка двете контрольорки не вземат парите и обясняват на гратисчията, че го "черпят едно возене".

От 1 юни билетът за еднократно пътуване в столичния градски транспорт поскъпна с 60 процента и вече струва 1.60 лева. Глобата пък бе увеличена двойно от 20 на 40 лева.