В Каменар 3 партии се регистрираха за изборите, в Мъдрево – 2
В Каменар 3 партии се регистрираха за изборите, в Мъдрево – 2 / Радка Минчева, архив

Три политически формации са се регистрирали за новите избори в село Каменар, а две – за участие във вота в Мъдрево. Това сочи справка в сайтовете на Общинските избирателни комисии в Лозница и Кубрат. Срокът за подаване на заявления за регистрации за партиите, коалициите и инициативните комитети изтече на 25 април.

И в двете комисии първи са се регистрирали представителите на ДПС. В Мъдрево е регистрирана за участие и местната коалиция „Време за промяна“, която е образувана от коалиция Реформаторски блок и партия Българска нова демокрация. Точно от тази коалиция е победителят от редовните местни избори Салим Мустафа. Очаква се той отново да е кандидат от същата коалиция. В близките дни ще стане известен и конкурентът му от ДПС.

В Каменар след ДПС са се регистрирали за участие още две парламентарно представени партии – ГЕРБ и Реформаторския блок. Няма регистрирани инициативни комитети, което предполага, че избраният на редовните избори като независим Ниязи Хюсеин или няма да участва във вота или ще се бъде издигнат от някоя от тези две партии.

Срокът за регистрация на конкретните кандидати за кметските постове е 3 май.

Резултатите от изборите и в двете села бяха отменени заради нарушения на изборния процес, президентът насрочи новият вот на 5 юни.