Видин пристанище
Видин пристанище / община Видин
Във Видин бе открит обновения Пристанищен терминал Видин-център. На официалното събитие присъстваха областният управител на Видин Албена Георгиева, заместник областният управител Елка Георгиева, генералният директор на ДП ”Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов, народните представители Владимир Тошев и Росен Живков. директорът на клон Териториално поделение ”Пристанище Лом” Росен Борисов, кметът на Видин Огнян Ценков.
 
При изпълнението на обект „Рехабилитация на пристанищната инфраструктура, обслужваща корабните места в участъка от Речна гара до Колодрума“ е изградена подземна електрическа мрежа за ниско напрежение, прокарани са електрически изводи до пет действащи корабни места. Създаден е резерв от пет извода за бъдещо развитие на терминала. Изпълнен е и метален парапет, по чието протежение е изградена пешеходна алея с тротоарна настилка. Построени са осем площадки за отдих с пейки.

Видин пристанище
Община Видин

Събитието откри Албена Георгиева, която поздрави изпълнителите и строителите на обекта с важната за града придобивка. Видинският кмет също приветства с добре дошли всички присъстващи и подчерта, че крайният резултат от изпълнението на инвестиционния проект е осигуряване на подходяща среда за напредък и развитие, съчетавайки  природните, културните и туристически богатства на Видинския край. Генералният директор на „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов нарече терминала пасажерски и допълни, че той е естествено продължение на един Дунавски парк.

Видин пристанище
Община Видин

Към присъстващите се обърна и Владимир Тошев, който каза, че вече не само крепостта „Баба Вида“ краси града, а и пристанището е достойно да бъде посещавано от туристи.