Врачанската болница
Врачанската болница / Дарик - Враца
Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ-Враца, областният координатор на партията инж. Петя Аврамова и общинският ръководител Малина Николова проведоха заседание и взеха решение да отправят предложение към кмета Калин Каменов за предоставяне на 100 000 лева за финансово оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца. 

Предвижда се средствата да бъдат заложени в Бюджет 2018 на Община Враца като целева субсидия. Общинските съветници от ГЕРБ уточняват, че на основание чл.100, ал.2, т.4 от ЗЛЗ общините могат да финансират чрез целеви субсидии за финансово оздравяване лечебните заведения за болнична помощ.

Доц Панайотов: Не е вярно, че сме взимали пари без да преглеждаме пациенти

„Участието на Община Враца във финансовото оздравяване на болницата ще намали социалното напрежение, както сред персонала, така и сред обществеността и ще повлияе за недопускане на отлива на медицински кадри. Убедени сме, че настояването за целева субсидия, осигурена чрез общинския бюджет е и морален акт на Общински съвет-Враца и общинските съветници, които представляват и защитават интересите на гражданите и това наше искане ще бъде подкрепено и от останалите политически групи.

Вярваме, че решението, което предлагаме ще намери отзвук и сред останалите акционери – общините, които могат да предприемат стъпки за целево подпомагане финансовото оздравяване на МБАЛ „Христо Ботев“АД-Враца”, се посочва в предложението.

Д-р Съботинова: Договорът ни с МБАЛ „Хр.Ботев“ Враца е проверяван многократно

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ са категорични, че като втори по големина собственик в акционерното дружество, Община Враца е длъжна да подпомогне областната болница. Те настояват за предоставяне на финансовата помощ, защото става въпрос не само за оцеляване на лечебното заведение, но и за съдбата на хиляди хора, ползващи медицинска помощ.

Предложението е подписано от групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет-Враца, които заявиха подкрепата си за оздравяването на лечебното заведение.

Масови проверки в болниците за нелоялна конкуренция

„Всички ние, които живеем и работим в област Враца разчитаме на здравните грижи на многопрофилната болница и нейните специалисти. Финансовата подкрепа в този момент е изключително важна. Вярвам, че каузата е благородна и хуманна и всички можем да насочим своите усилия, за да я постигнем“, подчертават в своето предложение общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Враца.