Трети президентски мандат за Атанас Атанасов начело на “Етър- 64”
Трети президентски мандат за Атанас Атанасов начело на “Етър- 64” / netinfo
За трети петгодишен мандат като президент на Хандбален клуб “Етър- 64” бе преизбран в понеделник Атанас Атанасов. 41 от общо 42 клубни членове участваха в отчетно- изборното събрание в ДКС “В. Левски”. Те гласуваха и нов Управителен съвет, в който влязоха девет водещи бизнесмени от В. Търново. Това са Антон Ненов, Величко Минев, Евгени Костадинов, Георги Георгиев, Григор Григоров, Илия Илиев, Йордан Йорданов, Стефан Енчев и Стоян Стоянов. Десетото място в УС е за Атанас Атанасов, а за 11- то се чака потвърждение от още един бизнесмен. Новият Контролен съвет е от пет души и в него влизат Дончо Ганчев, Любомир Шербетов, Йонко Стоянов, Сава Величков и Румяна Петкова.

Предстои създаването и на Треньорско- методическа комисия, която ще бъде оглавена от Йонко Стоянов. Комисията ще следи за учебно- тренировъчната дейност в клуба, селектирането на състезателките и повишаването квалификацията на младите треньорки. Така ще се компенсира липсата на утвърден хандбален специалист в Управителния съвет, за какъвто настояваха в изказванията си някои от клубните членове. Патрон на клуба става Стефка Танев- заместник- кмет на В. Търново, която бе на събранието заедно с шефа на Комисията за младежта и спорта към Общинския съвет Камен Алексиев.

Четири важни промени в Устава направи Общото събрание. На първо място мандатът на УС става петгодишен, Контролният съвет, който досега бе от трима души нараства на петима, отпада длъжността вицепрезидент, а Общото събрание вече ще се свиква с персонални покани, а не чрез “Държавен вестник”.

Иван Калчев поема ангажимента за по- пълно обхващане на училищата, в търсене на талантливи момичета. За подобряване на селекционния процес ще се търси съдействието на учителите по физическо възпитание, като клуба е готов да плаща хонорари на най- активните от тях.

131000 лева е бил бюджета на “Етър- 64” през миналата година, в която женския отбор участва в европейските клубни турнири, стана ясно още на проведеното Общо събрание.