Николай Арнаудов: "Оставането в групата е основната ни цел”

Николай Арнаудов: Оставането в групата е основната ни цел”
Николай Арнаудов: Оставането в групата е основната ни цел”
Двама възпитаници на великотърновската футболна школа ще водят “Етър- 1924” от тук нататък. Николай Арнаудов е старши треньор, Георги Георгиев негов помощник. Интересното е, че разликата във възрастта им е година и 15 дни, футболният им път е започнал в Старата столица, а след период на раздяла ги е свързал отново в Сухиндол, след което и до днес са екип. Двамата са вицешампиони на страната с детския отбор на “Етър” през 1979 г. и бронзови медалисти с юношите младша възраст през 1982 г.

Николай Арнаудов е роден на 27 февруари 1965 г. За “Етър” има изиграни 45 мача за четири сезона в “А” група от 1984 до 1988 г. След това преминава през “Академик” /Свищов/, “Чардафон” /Габрово/, “Локомотив” /Русе/, “Локомотив” /Г. Оряховица/ и “Миньор” /Перник/. Връща се в “Етър” през 1999 г. и изиграва 14 мача в “Б” група.

14 март 1966 г. е рожденната дата на Георги Георгиев. Цялата му кариера в професионалния футбол е преминала в “Етър”. За 14 сезона е изиграл 290 мача- клубен рекорд и е отбелязал 22 гола. С мъжкия тим на “виолетовите” е шампион на България през 1991 г., носител на купите на БФС и Професионалната лига и двукратен бронзов медалист. След изпадането от елита през 1998 г. веднага преминава в “Ловико” /Сухиндол/. Там се събира отново с Николай Арнаудов и заедно играят последователно за сухиндолци, “Левски” /Стражица/ и “Павликени” в Трета дивизия. Последната им спирка преди “Етър- 1924” бе детско- юношеската школа на Иво Балъков в Дебелец. С израстването на възпитаниците им те станаха играещи треньори на отбора в Северозападната “В” група. С каква амбиция поема Николай Арнаудов “Етър- 1924”, чуйте в прикачения файл.