/ Снимка: Дарик, архив
Варненският окръжен съд призна за виновен Милен А. в това, че на 2 април миналата година във Варна, при управление на лек автомобил „Хюндай Акцент", нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт по непредпазливост на 26-годишен мъж.

Подсъдимият призна вината си и делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Съдебният състав определи наказание „лишаване от свобода" ефективно за срок от 2 години, което ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Обрат: Оставиха в затвора изнасилвач с 14 присъди

32-годишният мъж от Дулово е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 3 години и следва да заплати направените по делото разноски в размер на  165.49  лв. в полза на държавата.

26-годишен пешеходец загинал на място в катастрофата. Според обвинението, водачът на лек автомобил "Хюндай" навлиза с 90км./ч. на червен забранителен сигнал на светофара на кръстовището на Централна поща, в резултат на което е блъснат от лек автомобил "Ауди".

Вкараха в ареста четирима мъже заради въоръжени грабежи

След сблъсъка първият автомобил се завърта и удря пешеходец, намиращ се на разделителния остров на бул. „Съборни“ и бул. „Вл. Варненчик“. Изготвената по делото съдебномедичиска експертиза е установила множество тежки наранявания, причинили смъртта на младия мъж. 

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.