/ Дарик Варна, архив
Баща и двамата му синове бяха осъдени от Районния съд във Варна за причиняване в съучастие на телесна повреда. 58-годишният баща и синовете му – на 36 и 34 години, получиха условни присъди, съобщиха от съда.

Инцидентът възникнал по повод междусъседски конфликт относно поставена от съсед на единия от синовете метална решетка за преграждане на общия им двор. Подсъдимите в телефонен разговор настояли за премахването на преградата, но след като това не се случило, на 13 април 2016 г. решили да се саморазправят с него.

Осъдиха трима варненски наркопласьори

Тримата пресрещнали потърпевшия край входната врата на двора, когато се прибирал с двете си деца, като започнали да му нанасят удари с ръце, с крака, с дървен кол и метална тръба.

Просяк заби нож в гърдите на другар

В резултат на нанесения побой, пострадалият мъж получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта, с разкъсно-контузна рана, обусловило трайно затруднение на движението на ръката. 

Изправят пред съда мъж и жена, нападнали и ранили бивша приятелка

Всеки от тримата подсъдими по делото получи наказание от по година и 6 месеца лишаване от свобода. За всеки от тях изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Тримата подсъдими бяха осъдени да заплатят на  гражданския ищец по делото обезщетение за причинените му неимуществени вреди.