"Варна Сити" със силен мач срещу шампиона на Румъния
"Варна Сити" със силен мач срещу шампиона на Румъния / facebook, Варна сити
Родният ни шампион по футзал "Варна Сити" изнесе силен мач срещу носителя на купата на Румъния "Дунарея" Кълъраш. Варненци отстъпиха с минималното 1-2 в първата контрола в северната ни съседка. Момчетата на играещия мениджър Боги Марев поведоха с 1-0 с гол на едно от новите румънски попълнения Влад Разван, след като по-рано съперникът им бе получил червен картон. Изравнителното попадение за ръмънците падна след изпълнение на къса дузпа. През второто полувреме румънският шампион стигна до още един гол, който се оказа победен. С пропуски в мача се отличи Димитър Петев. Варненци изпозваха в срещата и петимата новопривлечени румънски играчи. 
 

Кълъраш - Варна сити 2-1
facebook, Варна сити


Това е първата от двете планувани контроли между двата тима.
"Дунарея" Кълъраш са професионален отбор за разлика от "Варна Сити". Тренират по два пъти на ден. Имат бразилец, испанец, португалци и сърби в състава си. Бюджетът на клуба е близо 400 000 евро. 

Тези срещи за "Варна Сити" са генерална репетиция за мачовете от група H в предварителния кръг на Шампионската лига по футзал. Варненци ще домакинстват в зала "Конгресна" в ДКС във Варна, като мачовете са от 29-и до 31 август. В нашата група са израелският "Макаби Нахалат" и грузинският "Джорджианс". Срещу "Макаби" "Варна сити" играе на 29-и август, а срещу грузинците на 31-и. И двата мача са с начален час 19.