Как ще изглежда новият бул.”Левски”
Как ще изглежда новият бул.”Левски” / Фейсбук, Иван Портних
Затварянето на бул. "Владислав" тази вечер е заради изграждане на кръгови кръстовища
Изграждането на булевард „Левски” може да завърши до средата на август, ако метеорологичните условия в следващите месеци са добри и процедурите по отчуждаване на частните имоти приключат бързо.  Това зави в ефира на Дарик директорът на фирмата изпълнител на обекта „Хидрострой”. Над 200 работници са ангажирани в момента със строителните дейности, като броят им ще бъде увеличаван в следващите месеци. 
 
Арх. Бузев: Време е Варна да има своята висока сграда, хотел "Черно море" стои самотно

„Като цяло работата върви в срок. Срещаме трудности заради забавянето на процедурите за отчуждаване на терените. До общо 90 такива имота в момента нямаме достъп. Натъкваме се на ВиК инфраструктура, която не фигурира никъде по документация, което е причината за честите спирания на водата на живущите край трасето на булеварда. В момента по „Левски” се правят силови конструкции, стени за укрепване на пътните платна и корекции на дерето”, обясни Пашов. 

Затварянето на бул. „Владислав Варненчик” тази вечер се налага заради изграждането на едно от кръговите кръстовища по новата отсечка. Такива ще има още на „Сливница” и „Цар Освободител”. 
 
Новият бул. "Левски" ще е готов до следващото лято

В „Хидрострой”, които са изпълнители и на ремонта на Аспарухов мост, нямат информация за началото на следващия етап на строителните дейности по съоръжението. Според Пашов не е разумно те да започват преди завършването на бул. „Левски”, защото ще създадат сериозни затруднения на трафика в целия град. 
 
Фирмата предстои да започне и ремонтите на булевардите „ Съборни” и „Осми приморски полк” в отсечката от квартал „Чайка” до „Христо Смирненски”. До края на годината трябва да стартира строителството на  пробива на бул. „Сливница“ от бул. „Ян Хунияди“ до бул. „Атанас Москов“. 
 
Как ще изглежда новият бул. ”Левски” (СНИМКИ) 

„Нямаме притеснения и заставаме зад поетите ангажиментите за срокове и качество на изпълнение”, коментира Пашов изявленията на общинския съветник Григор Григоров, че по сметките на „Хидрострой”  отиват над 30 % от парите в бюджета на Варна.