За първи път в Казанлък- двама кандидати за независими общински съветници
За първи път в Казанлък- двама кандидати за независими общински съветници / Д.Бобева-архив
38 партии и коалиции се регистрираха за участие в местните изборив община Казанлък, съобщиха от ОИК в града.

Снощи в 19 часа изтече последният срок за регистрацията, от днес членовете на ОИК започват регистрация на листите с кандидати за общински съветници и проверка на подписките, депозирани от Инициативните комитети.

Броят на регистрираните за участие в петите местни избори партии и коалиции в община Казанлък е със 6 по-малко, в сравнение с участвали на местния вот преди четири години.

15 са Инициативните комитети, подали документи за издигане на независими кандидати за кметове на община, на населени места и общински съветници.

Два са Инициативните комитета, издигащи независими кандидати за кметове на община- в лицето на Стефан Дамянов и Стойчо Чичеков, други 12 комитета издигат независими кандидати за кметове на населени места.

За първи път в историята на местните избори в Казанлък за участие в тях са регистрирани и два Инициативни комитета, издигащи кандидати за независими общински съветници.

Попадените документи са за Цветана Пискова- досегашен зам.председател на Общинския съвет в Казанлък и Стойчо Чичеков, доскорошен общински съветник от Групата за борба с корупцията.

На последното заседание на местния парламент на Казанлък Чичеков обяви, че напуска Съвета.
За първи път в местни избори на територията на община Казанлък ще участват и партия ГЕРБ, партия "Атака", Движение "Нашият град", партия ЛИДЕР и Народняшка земеделска партия "Никола Петков".

По данни на дирекция ГРАО към 3-ти август в общината живеят 87336 жители, които имат право да избират 37-местен градски парламент.