Отново бързи коли в Стара Загора
Отново бързи коли в Стара Загора / netinfo

10- тото юбилейно състезание за туристически автомобили ”Писта Стара Загора” за купите на кмета  се провежда тази неделя в града на липите. Надпреварата е в така наречения затворен кръг,  като старта и финала са на главния път по посока Бургас в непосредствена близост до сградата на СБА. Общата дължина на трасето е 2800 метра, а маршрута обикаля около пътната детелина в източния край на Стара Загора. Автомобилите ще правят по 12 обиколки преди да финишират.

До този момент заявки за участие са подали 43-ма състезатели, като се очаква техния брой да достигне 65.

Организатори на 10 тото поредно състезание  “Писта Стара Загора“  са Българска федерация автомобилен спорт, съюза на българските автомобилисти и Община Стара Загора.

За първа година в надпреварата ще има и международно участие.

Наградния фонд на състезанието е 5000 лв, като за всяко призово място(първо,второ и трето) в различните класове ще има купа и парична награда.

За първа година организаторите са предвидили телевизионно предаване на състезанието-то, обаче ще бъде  за зрителите около пистата. На определени за целта места о ще бъде монтирани камера и монитор.От догодина организаторите имат намерението да увеличат броя на камерите и да за първи път да излъчват състезанието по интернет.

Официалното откриване на “Писта Стара Загора” 2008 е в неделя от 9:45.Трийсет минути  по късно е и самия старт на състезанието.