къща
къща / netinfo
Разкрита е вече банковата сметка в помощ на възрастната жена от село Кравино, която остана без покрив.

БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА
IBAN: BG42RZBB91551009130959
БАНКА: РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД
BIC: RZBBBGSF

Основание за плащане: Закупуване на жилищен фургон и принадлежности.

Кутии за дарения ще бъдат поставени във всяко кметство на община Опан, в която хората могат да помогнат финансово вдовицата.

Най-малко 3 хиляди лева ще са необходими, за да се възстанови напълно разрушения покрив на къщата на 83-годишната Станка Иванова от село Кравино.

83-годишната самотно живееща възрастна жена вече е настанена при съседи, след като част от кирпичената ѝ къща рухна и едва не я уби.
 
От община Опан се ангажират да намерят фургон, в който старицата да бъде настанена до пълното възстановяване на разрушенията. 

къща
netinfo

„Помощ има оказана от община Опан, работници са на място и разчистват отломките, а баба Станка през целия ден е там. Иска си къщата, дома. В момента разкриваме дарителска сметка и се надяваме добри хора да откликнат. Не съм експерт, но мисля, че поне 3 хиляди лева ще бъдат необходими”, обясни Велева. 

Възстановяването на кирпичената къща и покрив ще отнеме поне два месеца, прогнозира кметският наместник и обясни, че се обмисля идеята да бъде закупен фургон, в който временно да бъде настанена 83-годишната вдовица
 
За падналия на 19 март покрив на кирпичената къща в село Кравино пръв сигнализирал в социалните мрежи кмета на Опан Генчо Колев.

къща
netinfo

Жената няма близки, това е единственото ѝ жилище, с две стаички с кухня, но след последните дъждове и излязлата силна буря едната кирпичена стена поддала и част от покрива рухнал, като само по случайност не я затиснал.