/ DarikNews.bg
Незнание или немарливо изпълнение на занятие в дъното на инцидента в "Арсенал" ?
Трима от общо шестимата пострадали при инцидента тази сутрин в завод 3 на "Арсенал" остават в болнични заведения към момента. В болница в Стара Загора остава 23-годишният Димитър Дългъчев, който е най- тежко пострадал. На другите двама в казанлъшката болница е направена операция, те остават там за лечение. Останалите двама са освободени за домашно лечение след преглед и обработване на раните. За нито един от няма опасност за живота.
 
Разследване по чл. 134 от Наказателния Кодекс за трудова злополука с причинени средни телесни повреди, на повече от едно лице, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, започkа Окръжната прокуратура в Стара Загора. 

До момента е установено, че около 8:45 часа, в цех в Завод №3 на „Арсенал“ АД –Казанлък, в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове.

В момента се извършва оглед на местопроизшествие и се изземват следи, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи – балистични, медицински, технически и др. процесуално-следствени действия.