Депутатите от ГЕРБ ще се отчитат два пъти месечно
Депутатите от ГЕРБ ще се отчитат два пъти месечно / netinfo

До края на следващата седмица ще станат ясни новите областни управители.

Сред номинираните от ГЕРБ за Старозагорска област са Недялко Недялков, Йордан Николов, Велизар Балабанов, Румяна Присадашка и  Пламен Русев.

"Не искам да гадая кой е с най-добри шансове", обясни старозагорският депутат от ГЕРБ Живко Тодров.

Той информира, че военният министър Николай Младенов се е ангажирал в най-скоро време да проучи дали съществува процедура по закриването на полигон Змейово" или това е бил само предизборен трик за привличане на избиратели". Живко Тодоров е избран за зам.-председател на Парламентарната Комисия по външна политика и отбрана.

"Ще настояваме за анкетна комисия, която да проучи състоянието на Мини Марица-изток. Гражданското общество трябва да получи пълна яснота за управлението в енергийния сектор. През тази седмица лично ще се ангажирам и ще се запозная с досегашната работа в държавните дружества", обеща и депутатът Недялко Недялков, който е член на Комисията по икономика, туризъм и енергетика.

"Нямам амбиции за участие в изпълнителната власт", категоричен е  депутатът Иван Колев. Той потвърди, че предстои сериозен анализ на състоянието на бюджета."Във финансовата комисия, на която аз съм член, очакваме становището на министър Симеон Дянков до дни".

Депутатът Нели Калнева е член на комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, а Емил Караниколов участва в Комисията по външна политика и отбрана.

Старозагорските депутати от ГЕРБ потвърдиха, че ще се отчитат поне два пъти месечно пред своите избиратели. Предстои да бъдат разкрити и приемни в по-големите градове на областта.