Трима души починаха, след като са били ударени от мълния. Инцидентът е станал в градинката при църквата "Свети Никола" на ул. "Пиротска" в София.

По информация на NOVA има и пострадал, който е откаран в „Пирогов” в тежко състояние. „Годините и на четиримата са между 20 и 30. Все още се идентифицират”, допълни говорителят на „Спешна помощ” Катя Сунгарска. По думите й към мястото незабавно са изпратени три линейки, които са стигнали за около 9 минути.

Малко по-късно стана ясно, че четиримата са сирийски граждани. Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ - София пред БТА.

Според БНР има и ударен от мълния човек в района на "Западен парк".

В късния следобед столицата бе ударена от гръмотевична буря, придружена с обилен дъжд и градушка колкото грахово зърно. За последния половин час над района на града са регистрирани около 800 мълнии.

Няколко столични квартала и села и градове около София са без ток. По информация на ЧЕЗ, елекрозахранването ще бъде възстановено на повечето места към 20:00 ч., а в други райони към 20:30 ч.

Без ток са кварталите „Кремиковци“, „Враждебна“, „Челопечене“, „Младост“ 3, като и централната градска част. Панчарево, „Павлово“, „Княжево“ и Мърчаево също са без електрозахранване. Няма ток в „Овча купел“, „Овча купел“ 1 и 2, "Горна баня", както и в кварталите „Суходол“ и „Владая“. Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Лукорско и Подгумер. В кварталите „Факултета“ и „Люлин“ 1 също няма електричество.

Софийски квартали останаха на тъмно заради силната буря

Четири аварийни екипа на Столичната община реагират на сигнали във връзка със силния дъжд в София, съобщиха от общината. До момента екипите са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета, както и завирявания.



Бурята наводни и подлезите в центъра на София.

Стихията удари и Перник, където падна едра градушка, съобщава Meteo Balkans.

 

Още вчера синоптиците издадоха жълт код за потенциално опасно време. Той е в сила за 15 области на страната. За някои от тях предупреждението е за дъжд, за други за гръмотевици, а за трети – за силен вятър.

Кодът важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.