Ако и вие сте горд стопанин на куче, няма как да не сте се сблъсквали с проблема къде можете да отидете с домашния си любимец, без да предизвикате неодобрителни погледи и многозначителни подмятания. В новия епизод на уеб поредицата URBAN LIFE, водещият Алекс Петренко показва именно някои от онези софийски места, където може да се отбием да похапнем и изпием по кафе или лимонада, без да бъдем “пропъдени”, защото сме с куче, а точно обратното.

Откриха първия кучешки ресторант

Да си добре дошъл с домашния си любимец е все още рядко срещано в повечето заведения у нас, но пък това ни дава повод да отличим именно тези, които посрещат с отворени обятия както нас, така и четириногите ни любимци.

куче
ThinkStock/Getty Images

Разбира се, важно е да уточним, че кучето ни все пак трябва да е възпитано, да не досажда на другите посетители или да лае, да е неагресивно, ваксинирано и добре разходено предварително. Ако всички тези фактори са налице, няма да ви остане нищо друго, освен да се радвате на всеобщото внимание и желание на останалите клиенти да погалят сладурчето на каишка, което кротко си стои до вас и пръска очарование. 

Кои са тези “dog-friendly” места – вижте във видеото!

И още:


Шведски ресторант предлага меню за кучета

Кучета разпускат с бира

Лондонски ресторант организира ревю с висша мода за кучета

Отказват достъп на куче-гей в ресторант в Австралия