/ Facebook Йорданка Фандъкова
Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат на 31 август. Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

"Фантастично! Подземен град. Август месец ще влезе в експлоатация. За 31 август е сигурно, ние настояваме за 15-ти, но за 31 е сигурно, защото дотогава трябва да минат абсолютно всички тестове. Другата аст от Красно село до Горна баня след две седмици ще е в същия вид, започват тестовете, така че него - в края на годината. По време на социализма имаха 4 км тунели на две места по два. Откакто 2005 захванахме ние, 42 км метро - всеки километър средно е с близо 200 милиона по-евтин", коментира премиерът.
 
 

Инспекция на третата линия на метрото в София

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 6 юни 2020 г.
След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излзиа около 140-150 млн. евро, докато у нас - около 40-45 млн. евро Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото". С идеята, че са едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. И допълни: "Като дам тази цифра и спират да говорят".
 

Инспекция на третата линия на метрото в София

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 6 юни 2020 г.
Докато се возеха към метростанция "бул. България" Йорданка Фандъкова обяви, че на старите линии от метрото ще бъдат изградени предпазни стени, каквито има и на третия лъч. Те са предназначени да преотвратяват падане на релсите, било то умишлено или не. Инспекцията продължи към метростанция "Хаджи Димитър".

"До 31 август трябва минат всички тестове и изпитания и третият лъч на метрото да влезе в експлоатация", обяви премиерът и добави, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.



"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза Братоев.

Линия 3 ще се движи по следния маршрут:  бул. "Ботевградско шосе" – бул. "Владимир Вазов" – Център – жк "Овча купел”.
 
 

Инспекция на третата линия на метрото в София

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 6 юни 2020 г.