/ netinfo
30 нови автобуса ще тръгнат от утре по линиите 72 и 84 в София. Част от тях ще заменят закупените през 2016-та превозни средства, които ще бъдат пренасочени към по-малко натоварени маршрути. Днес от Столичната община анонсираха и увеличение на заплатите на работещите в столичния градски транспорт средно с 10 процента.
 
Новите автобуси с най-висок еко стандарт тръгват по маршрута на 84 и 72. А как са избрани трасетата, обясни Слав Монов, директор на Столичния автотранспорт:
 
72 е доста тежка линия, преминават през централната градска част, обслужва доста пътници. Новите и хубави автобуси се пускат по тежките линии“, каза Монов.
 
Купените през 2016 година пък ще заместят други, по-стари автобуси.
 
Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи и на шофьорите в автотранспорта, че в бюджет 2019 г. ще бъдат отпуснати 10 милиона повече за градския транспорт на София, което ще се отрази на заплатите на работещите там.
 
След решението се очаква заплатите на работещите в градския транспорт да бъдат увеличени със средно 10 процента. Това трябва да влезе в сила от февруари тази година.