/ БГНЕС
Около 50 души от столичния квартал Горубляне” блокираха бул. „Цариградско шосе“ в София. Протестът с искане за изграждане на канализация продължи около час, посочва NOVA.
 
Според протестиращите изграждането на канализация на квартала ще струва общо 7 милиона лева. От квартала години наред са водили разговори със Столична община, но до този момент резултати няма.
 
Според протестиращите, за да има качествена ВиК инфраструктура, трябва да има отходен колектор, който да свърже отпадните води на квартала.
 
Протестиращите се заканиха, че ако и този път няма реакция от страна на Столична община, заедно с останалите три засегнати квартала, които по същото време излизат на паралелен протест, след един месец ще се съберат и ще блокират централните столични булеварди.
 
Жителите на столичните квартали „Казичене”, „Кривина”, „Бусманци”, „Горубляне”, „Панчарево” и „Кокаляне” излязоха на протест заради липсата на канализация и честите спирания на тока.
 
Недоволните жители твърдят, че Столична община ги дискриминира за сметка на панелните жилищни квартали. Според тях всяка година се намират средства в бюджета за облагородяване, а не достигат за канализация в четири селища.
nova.bg