/ БГНЕС
Акция на прокуратурата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Все още не е ясно какъв е поводът за операцията, съобщава NOVA

Акцията е започнала към 11.00 часа и в нея участват още представители на прокуратурата и полицията. В момента униформени полицаи пазят входа към офиса на комисията.

Повече подробности за акцията в Комисията по хазарта ще бъдат оповестени от държавното обвинение утре, съобщи говорителката на главния прокурор Сийка Милева. 

Комисия по хазарта
БГНЕС


"Не избираме момента в случаи като този с акцията за Комисията по хазарта. Работа се върши, когато сме готови и когато има необходимост. Ние не избираме момента.Той се избира от ситуацията, когато има данни или постъпят нови данни и т.н. Тази операция е на прокуратурата, ние обезпечаваме само района“, каза вътрешният министър Младен Маринов, при пристигането си за блиц контрола пред ресорната комисия в Народното събрание.

На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за порестъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Комисия по хазарта
БГНЕС

По рано пред деня се появи информация, че акция се провежда в Педиатрията в София, но тя бе категорично отречена от говорителката на главния прокурор Сийка Милева. Оказва се, че Столичната педиатрия и Комисията по хазарта се намират в съседни сгради.

Оскъден в коментара си бе и главният прокурор Иван Гешев.

„Главният прокурор няма как да знае в реално време абсолютно всичко, което се случва в цялата страна“, заяви той на излизане от прокурорската колегия на ВСС.

„Нямам разрешение да коментирам конкретни обстоятелства и доказателства по делото от съответния наблюдаващ прокурор. Принципното положение, което ми е известно е, че се извършват действия по разследване на Специализираната прокуратура. Какви доказателства са събрани и какво се случва, не мога да кажа в този момент“, допълни още ръководителят на държавното обвинение.

Очаквайте подробности...

Комисия по хазарта
БГНЕС

БГНЕС