Няма ток и в околни села и градове
Няколко столични квартала и села около София са без ток заради разразилата се силна буря с градушка и мълния в столицата, при която загинаха трима души.  

По информация на ЧЕЗ, елекрозахранването ще бъде възстановено на повечето места към 20:00 ч., а в други райони към 20:30 ч. 

Без ток са кварталите „Кремиковци“, „Враждебна“, „Челопечене“, „Младост“ 3, като и централната градска част. Панчарево, „Павлово“, „Княжево“ и Мърчаево също са без електрозахранване.

Трима загинаха, поразени от мълния в центъра на София

Няма ток в „Овча купел“, „Овча купел“ 1 и 2, "Горна баня", както и в кварталите „Суходол“ и „Владая“. В кварталите „Факултета“ и „Люлин“ 1  също няма електричество. 

Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Лукорско и Подгумер.

Летище София оперира нормално в бурята, съобщиха от аерогарата за БТА. Няма проблем с полетите, три самолета са в изчаквателен режим, уточниха от летището. 

Четири аварийни екипа на Столичната община реагират на сигнали във връзка със силния дъжд, съобщиха от общината. До момента са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета. Сигнали за паднали клони има от кв. „Хаджи Димитър“, „Красна поляна“, на бул.“Иван Гешов“, както и за завирявания.

Градският транспорт се движи по маршрутите си. Изключение са трамвайните линии на номер 10 поради завиряване на ул.“Антим първи“.
БТА