Стралджа и Нова Загора организират на 9 февруари шествия в подкрепа на българските медици
Стралджа и Нова Загора организират на 9 февруари шествия в подкрепа на българските медици / netinfo

Митинг - шествие в подкрепа на българските медицински сестри ще се проведе на 9-ти февруари в Стралджа. Инициатор на проявата е клуб “Надежда” при Демократичния съюз на жените в града.

Идеята възникна на последното заседание на съюза, разказа председателката на организацията Йорданка Апостолова. Инициативата бе подкрепена спонтанно от всички наши членове, допълни тя и призова гражданите на Стралджа да се включат в шествието.

Сборният пункт е на площада в Стралджа на 9 ти февруари в 11 часа. Предвидено е шествието да се отправи към храма “Свети Архангел Михаил”, където отец Димитър ще отслужи молебен за живота и здравето на сестрите в Либия.

Организаторите ще се погрижат да бъдат осигурени флагчета, плакати и лентички с надпис “Не сте сами”.

Стралджанци приемат с голяма тревога развитието на събитията в Либия, тъй като Нася Ненова има много роднини в града.

Преди месец жените от клуб „Надежда” гласуваха декларация в подкрепа на медиците, която изпратиха до външно министерство и посолството на Либия.

Шествие в подкрепа на медиците ни в Либия ще се проведе и в Нова Загора.

Представители на Българска православна църква, Български лекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Български червен кръст в Нова Загора и читалище “Диньо П. Сивков” създадоха инициативен комитет, който организира шествие на 9-ти февруари в подкрепа на несправедливо осъдените български медици в Либия.

Началото на шествието е в 16.00 ч в градинката пред ж.п. гара, ще премине през централната градска част до църковния храм "Света Богородица”, където ще бъде отслужен молебен за здравето и освобождението на осъдените.

От 18 ч. Читалище "Д. П. Сивков" организира концерт под надслов "Не сте сами! Нова Загора е с вас!”