100 000 къса контрабандни цигари са задържани след преследване на АМТракия
100 000 къса контрабандни цигари са задържани след преследване на АМТракия / ОДМВР Сливен

В интервал от 20 минути са хванати два автомобила, превозващи контрабандната стока.

Акцията е проведена вчера от служители на "Икономическа полиция"-Сливен със съдействието на полицаи от РУ-Нова Загора, информират от ОДМВР Сливен.

В късния следобед е засечен и спрян на отбивка при 245-ти километър на АМ"Тракия" лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 38-годишния М.М. от сливенския квартал "Надежда". В автомобила полицейските служители намират пет мастербокса, съдържащи 50 000 къса цигари  без акцизен бандерол.

След около 20 минути е засечен и другият автомобил, превозващ контрабандна стока. Водачът е забелязал полицейските служители и прави опит да избяга. Започва преследване по пътя от АМ"Тракия" към Нова Загора. При село Езеро автомобилът е пресрещнат от служители на РУ-Нова Загора и задържан. От него са иззети 50 000 къса цигари без бандерол от марката "Премиум". Водачът е 39-годишният Х.С. също от квартал "Надежда" в град Сливен.

Контрабандните цигари са иззети от същите служители на "Икономическа полиция" в Сливен, които в началото на месец юни тази година направиха реализация по задържането на лица, занимаващи се с незаконна търговия с тютюневи изделия. Тогава лицата в опита си да осуетят проверката са ударили служебния автомобил, направили са опит да избягат и са катастрофирали в центъра на село Богданово.

При акцията тогава са иззети 50 000 къса цигари и са задържани три лица. Единият от задържаните е получил осъдителна присъда.

Операциите по противодействие и пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВР-Сливен продължават.