Разходка с пони за Деня на детето
Разходка с пони за Деня на детето / netinfo

Разходка с пони е един от подаръците за децата от Разград в празничния за тях първи юни. За малчуганите Центъра за работа с деца организира концерт на зве от звездите на “Стар Академи” Марин и Аксиния.

С конкурс за рисунка на асфалт започва Деня на детето в Разград. В 10 часа в градинката пред Часовниковата кула с цветни тебешири ще творят над 200 малчугани. Темите на рисунките са две: “Да мечтаем с ЦРД” и “Без цигари – по-добре”. Организатор на конкурсите е Центъра за работа с деца.

Проявите за празника продължават следобяд на Ронда в Градския парк. В 16,30 часа там ще бъде открита изложба на домашни любимци. След това започва концерт на разградски състави и на двамата гости Марин и Аксиния от “Стар Академи”.

На сцената ще излезе и изгряващата разградска звезда – 10-годишната Симона Статева, която миналата година спечели три златни медала на Световната олимпиада по изкуствата в Холивуд. Малката певица ще обяви инициатива на местна фирма за производство на пилешки продукти. Предприятието осиновява лъва, лъвицата и трите лъвчета от разградски зоопарк. Фирмата ще осигурява прехраната на лъвското семейство. Симона е кръстница на две от лъвчетата, третото се казва Слави, на шоумена Слави Трифонов.

Когато научил за инициативата, стопанинът на разградския зоокът бай Бехчет, обявил своя подарък за децата, зрители на концерта в парка – разходка с пони в празничния ден.