/ pixabay.com
От ОД МВР-Търговище съобщават, че в момента е затворен за движение на всички видове МПС пътя Попово- Бяла, поради настъпило тежко ПТП, сигнал за което е получен на тел. 112 около 19, 30 часа днес. Пътният инцидент,  който е станал на около 2 км преди гр. Попово в посока откъм гр. Бяла, е между товарен и лек автомобил, движили се в противоположни посоки. Към мястото на инцидента своевременно са били насочени автомобили на РУ-Попово, екип на РСПБЗН-Попово и м екип на „Спешна помощ”.

 По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ-Търговище. Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си – царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение на МПС, като към момента се предлага обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в този участък. Тези, които пътуват в посока Бяла-Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица – с. Цар Асен – с. Голямо Градище - гр. Опака – гр. Попово. Пътуващите в посока Попово-Бяла леки автомобили се пренасочват през с. Гагово – гр. Опака – с. Голямо Градище. – с. Цар Асен – с. Водица, след което се включват във второкласния път.

 В момента се извършва оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.