Паяк във  Враца
Паяк във Враца / Община Враца

От 27 януари в град Търговище започва да функционира репатриращ автомобил, от т.нар. тип „паяк“ за преместване на неправилно паркирали автомобили.Това е факт след като Община Търговище сключи договор със специализирана фирма, която спечели обществената поръчка, обявена от местната администрация.

Според договора, принудителното преместване ще става след подаване на сигнал към фирмата от инспекторите на Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ (СОД). Транспортирането и разтоварването на автомобилите ще става на обособения паркинг на терена на бившите казарми. Той ще се стопанисва от СОД.

Цената за принудително преместване е 40 лв. Престоят на паркинга ще се заплаща по 1,20 лв. за всеки час.

Освен неправилно паркиралите превозни средства, „паякът“ ще премества и излезлите от употреба автомобили, които заемат паркоместа и тротоарни площи. По данни на контрольорите на Общината, техният брой е близо 60.

До края на тази седмица екипите на СОД ще монтират информационни табели и забранителни знаци за паркиране на местата, определени от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище.