Община Шумен отличи всички 60 дарители през 2019 г.
Община Шумен отличи всички 60 дарители през 2019 г. / dariknews.bg
60 дарителя, физически и юридически лица бяха отличени в специални церемония в Деня на дарителя. Община Шумен отличи всички 60 дарители през 2019 г. Кметът Любомир Христов и екипа му връчиха специални сертификати и плакети на всички оказали помощ през годината. В речта си градоначалника изказа благодарност към дарителите.

Община Шумен отличи всички 60 дарители през 2019 г.
dariknews.bg

„Виждам, че голяма част от хората, които даряват са едни и същи, дарителите са хора, превърнали тази дейност в тяхна кауза – кауза да помагат за развитието на спорта, здравеопазването, културата и да помагат за различни събития. Благодаря и на тези, запазили своята анонимност, те също от сърце са дарили“, заяви в словото си градоначалника. Той каза още, че Община Шумен е длъжник на дарителите.

„В един момент дарителя се чувства по-щастлив от дарения, ние от много години го правим и винаги даряваме с удоволствие и с мисъл, че сме полезни“, заяви един от дарителите, представител на две шуменски фирми Петър Минчев.

Община Шумен отличи всички 60 дарители през 2019 г.
dariknews.bg


Благодарност изказа и началника на отделението по неонатология към шуменската многопрофилна болница д-р Лиляна Куздова. „Нашето отделение е място, в което се борим за всеки живот. Всеки детски живот е ценен и всички вие участвате в тази благородна мисия. Благодарение на вас се закупи високотехнологична апаратура. Благодаря ви, мисля че ще продължим борбата за живота на най-малките пациенти заедно“, обърна се тя към дарителите.