Дарик
Дарик / Деян Герговски
Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство срещу две лица за трафик на високорискови наркотични вещества в особено големи размери, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. Обвинения са повдигнати срещу 48-годишен мъж и 24-годишна жена.
Двамата са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Разград за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Разградския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
По време на реализация на ОД на МВР в Разград, ръководена от Окръжната прокуратура в града, на 16 август 2017 г. в Цар Калоян е спряна за проверка автомобилна платформа, превозваща две коли. В тайник в една от тях – „Фолксваген Джета“ са намерени и иззети близо 100 кг високорискови вещества. 70 кг от иззетите наркотици са амфетамини, а останалото количество марихуана. Наркотичните вещества са придобити в страна от Европейския съюз, уточняват от прокуратурата.
Според информацията на ОДМВР-Разград в областния град е претърсено жилището на жената, която е с инициали Л.Я., оттам са иззети 6 мобилни телефона и 3 компютърни конфигурации.  Инициалите на мъжа са И.И.
Разследването по случая продължава с процесуално-следствени действия.