Водата в с. Росен вече е годна за пиене
Водата в с. Росен вече е годна за пиене / netinfo
Водата в едно от залятите от наводнението пазарджишки села Росен е стандартна по микробиологични показатели, информират от РИОКОЗ в Пазарджик. Готови са резултатите от пробата, взета от питейната вода от скъсания при наводнението водопровод на помпената станция в селото. Повторната проба все още се работи и няма окончателен резултат.

Екип от специалисти извърши проверки и в село Мало Конаре, в което около 100 ромски къщи също бяха засегнати от наводнението. Водоподаването в населеното място не е прекъсвано. Издадено е предписание до кмета за извършване на дезинфекционни мероприятия в района.

Няма засегнати хранителни обекти от бедствието, информират още от санитарната инспекция. Проверени са 6 обекта – в центъра на селото и в ромския квартал.

По данни на “Гражданска защита” в Пазарджик в село Гелеменово е започнала поетапна дизенфекционна обработка на засегнати улици и жилищни сгради. По предписание на РИОКОЗ последваща обработка ще бъде извършена и в селата Мало Конаре, Сарая, Цар Асен и Росен.