Вече тече ултиматум за събаряне на бараките на ПУ
Вече тече ултиматум за събаряне на бараките на ПУ / dariknew.bg

Писмо с 14-дневен срок за доброволно събаряне на бараките на ул. „Костаки Пеев" е изпратила в ПУ кметът на район „Централен" Райна Петрова. Това съобщи за Дарик радио зам.-ректорът на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" Запрян Козлуджов. Въпреки че ултиматумът започва да тече от днес, ние няма да съборим семинарните зали, учебна база на студентския театрален състав, химическата лаборатория, кабинетите и складови помещения, категоричен бе помощник ректорът Румен Киров.

Днес представители на университета са депозирали предложението за нов публичен устройствен план на ПУ в общината. В него е заложено бараките да станат част от университета, който се ангажира да изгради паркинги за удобство на гражданите. Очаква се то да бъде внесено за гласуване на следващата общинска сесия, на 18-ти март. Все още не е ясно кой ще внесе предложението, уточни Румен Киров.

Районният кмет Райна Петрова потвърди, че е изпратила писмо до висшето училище. Тя обаче отказа да коментира предложението за промяна на ПУП-а на университета с мотив, че никой не я е уведомил за това решение на ПУ.