Приемна в Шекера
Приемна в Шекера / снимки: Кирил Кирилов
Закон за шума
95656
Закон за шума
  • Закон за шума
Законът за шума е готов и предстои да бъде внесен в деловодството на Народното събрание от парламентарните групи на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. Промените не са драстични, но Ви уверявам, че ще бъдат много добре действащи, допълни Симеонов. По думите му глобите за превишен шум ще бъдат увеличени с по няколко хиляди лева. Вицепремиерът присъства на откриването на полицейска приемна в Пловдив.

Приемна в Шекера
netinfo

Симеонов даде да се разбере: Проверки за шум ще има и в зимните курорти

Симеонов напомни, че през зимния сезон проверките за наднормени нива на шума ще продължат и че ще се реагира на всеки сигнал. Най-засилени ще бъдат в зимните курорти. Най-високите санкции ще бъдат налагани при повторно нарушаване на нормативната уредба.

Приемна в Шекера
netinfo

Симеонов беше в Пловдив за официалното откриване на новата полицейска приемна в Шекер махала. Той подчерта, че в основата на държавността стоят спазването на законността и реда. Следващото населено място, където ще се повиши сигурността, е село Гърмен.

Приемна в Шекера
netinfo

Симеонов: Шефове на дискотеки карат коли за по 350 000 лв., а не инвестират в шумоизолация

Освен кмета на район „Северен“, на прерязването на лентата присъстваха градоначалникът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ – Константин Димитров, директорът на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков, началникът на Трето районно управление гл. инспектор Никола Симов, журналисти и граждани.

Чуйте и от приложеното аудио.